barbro tipsar

Saxat direkt från Barbros Facebook-logg:
Saxat direkt från Barbros Facebook-logg:

"Tips i influensatider! Drick varmt ingefäravatten, men socker i.
Sno om Dig en skön mjuk pläd.
Och sist och inte minst se till att ha någon att ligga sked med!
Du vaknar upp, nästan frisk! Kram!"


it's tropical!

Ses vi på Emmaboda nästa år? JA DET GÖR VI

Mvh Claudio

Summer of 12

Hej alla kära söta bloggläsare!

Klockan 18 idag hände det något.. Alla biljetter till Emmaboda för 495 kronor blev bestulna. 1 minut senare var det dock dags för lifvsnjutarna att snappa åt sig sin biljett för 595 vilket vi tycker är ett väldigt bra pris. I år slipper vi förhoppningsvis köpa tågbiljett också då jag ska ta körkort och claudio ska köpa bil. Förra året var jävligt roligt men vi har ändå några lärdomar från förra året:
  • Cigarettbruk: Att fimpa en cigarett eller två är helt okej men att göra det i tältet märkte vi redan första kvällen att det inte var nån bra ide eftersom vi då väcktes av ett rökfyllt tält.

  • Leksaker: Att köra beyblade är kul. Därför tog jag med min kära beyblade till Emmaboda. det visade sig dock att andra inte hade kommit på samma smarta ide som jag och beybladen blev meningslös.'

  • Dryck: Alkohol är kul och på den punkten failade vi rejält förra året. Vad vi inte hade väntat oss var att man blev helnykter efter två konserter och sedan hittade man inte drickan som man bara slängt in nånstans i tältet. Nästa år ska drickan vara mer lättillgänglig.

  • Välj rätt campingplats: Eftersom vi orutinerade festivalare och kom först in på festivalen så fick vi förlita oss på rekomendationerna av var det var mest party. Vi hamnade inte på stället där det var mest party men dock ångrar vi inte att vi bodde där för vi träffade flera underbara människor aka våra grannar men nästa år ska vi vara på partycampet.

  • Ätande: Ät inte pizzastrutar och thaimat osv. Hela min föda på nästa festival ska bestå av ahlgrens panpizza och möjligtvis någon svensk björnsoppa hit o dit.

  • Strumpor: Strumpor är för mäsar. Jag tog med mig 8 par strumpor till Emmaboda. Jag använde mig av 0 par. Helt onödigt.

  • Värme: På Emmaboda kan det vara väldigt kallt när man ska sova. Då finns det lite olika alternativ. Antingen utför man någon form av rörelse. T.ex. dans eller så super man sig redlös. Jag satsar på att kombinera de båda.

  • Festande: I år så körde vi fel taktik. Vi gick och la oss för tidigt. Nästa år ska vi festa hela natten och sova på dagen som våra grannar Camp Svamp gjorde. Det är bra.

  • Skador: Förra året hade jag så ont i benen att jag knappt kunde gå den sista dagen. I år satsar jag på att inte kunna gå.

  • Boende: I år så sov vi i en sjö varje dag. Det kan vara mysigt men ibland vill man faktiskt ha det lite tort också så man kan ha ett ställe att känna sig hemma på. Nästa år ska vi bygga upp vårt tält på bygga-upp-tält-sättet a la Johan.

  • Resa: Som sagt i år blir det bil. Då har vi allt mer lättillgängligt och slipper bära all packning.

  • Saker som måste med i större mängder: Alkohol, Silvertejp, Spritpenna.

Nästa sommar är det inte bara Emmaboda som står på schemat. Vi har även detta på schemat:
  • Peace and Love
  • Hultsfred
  • Tågluffa
  • Tomorrowland
  • Putte i Parken
Jag längtar ihjäl mig till nästa bandsläpp och till nästa sommar.
Här får ni ett litet klipp från årets Emmabodafestival. Detta är den så kallade Emmabodafilmen:


//Albin

lifvsnjutartips #7 - edward fortyhands

För er som är tillräckligt coola för att hänga med oss är dagens ämne förmodligen inte något ni redan visste om. Men för alla er andra fans där ute vill jag nu upplysa er om en fantastisk lek, flera av er vet säkert redan hur den går till men för er som inte gör det vill jag presentera: Edward Fortyhands!
Namnet kommer från filmen Edward Scissorhands där Edward är utbytt mot ordet "Forty", vilket är namnet på en 1.18-liters flaska i USA. Självklart fungerar leken även med andra mått, men kom ihåg; ju mer dricka desto roligare lek!
Leken går då alltså ut på att fylla 2 lika stora flaskor med en alkoholhaltig dryck, förslagsvis öl. Flaskorna ska sedan tejpas fast på den deltagandes händerna med stark tejp som ej går att få loss utan hjälp.
Målet är nu att dricka sig till frihet (när båda flaskorna är uppdruckna) så snabbt som möjligt. Den första av alla deltagare att dricka upp båda flaskorna står som segrare.
Regler:
◎ Man får inte under några som helst omständigheter ta bort tejpen.
◎ Man får icke ta bort någon av flaskorna innan båda är uppdruckna.
◎ Om man delar med sig av sin dricka så får de andra deltagarna hälla lite var av sin dricka på den som delade med sig.
◎ Den som spyr blir omedelbart diskvalificerad.

Mvh Claudio

säsong för kinesiska

Uppenbarligen syftar jag alltså på mandarinsäsongen som sätter igång nu!
Det är nu och några månader framöver som mandarinfrukterna är som godast och verkligen bör avnjutas så ofta som möjligt.
Mandariner finns att köpa på förmodligen alla livsmedelsbutiker!
Hur äter du din mandarin?

Mvh Claudio

you gotta be fresh

Nu ska jag berätta om en serie som jag nyligen upptäckt. Den heter Workaholics och sänds på Comedy Central varje söndag klockan 22:10. Serien handlar om 3 killar som precis gått ut college, vars liv går ut på att jobba så lite som möjligt och njuta av livet så mycket som möjligt! Serien rekommenderas starkt för er sanna lifvsnjutare.
Mvh Claudio

det ligger i blodet

Just nu befinner vi oss i ingen mindre än Elins källare! Detta är ingen vanlig källare då den både har TV och POOOOL. Vi har precis lagt märke till att Elins föräldrar är äkta lifvsnjutare och vi har många bevis. Vi förstår nu var Elin har fått sina lifvsnjutargener ifrån! Vi ska nu avnjuta skräckfilmen "Creep" med fanta & rosé och chips. Detta är Albin när han provar på lifvsnjutarstolen vid sidan av poolen.


Svensk feststandard #2

Såhär ser dagens ungdoms fester ut från Elins faders perspektiv:


Han har rätt! På de bästa festerna dricker man alkohol och äter chips. Det är en sak som är säker!

lifvsnjutarskor

Är just nu på jakt efter nya vinterskor och hittar då dessa underbara "tofflor" som är extremt sköna, frågan är då om de klarar snö och slask? Sulan är hursomhelst rätt så hård så ganska tåliga tror jag nog de är trots allt. Ska man slå till?


weekend in stockholm

Denna långhelg började i torsdags med avskedsfest för ett antal franska utbytesstudenter med folk från Enskilda gymnasiet hos vår lärjunge Elin i Nacka Strand.
Det vi lärde oss om fransmän är att dem är små, luktar svett men sannerligen kan ha kul utan alkohol! Att sova över där var väldigt praktiskt för mig då min skola bara ligger några hundra meter därifrån. Jag fortsatte alltså mot skolan för en väldigt lugn dag innehållande planeringar inför kvällen.
Kvällen spenderas i Heddas underbara tuga i Starsta med nära och kära. Där busade och mös vi med godis, vattenpipa, fin musik och roliga och läskiga filmklipp. Denna gång lyckades vi även få igång värmen i den så kallade bastun! Vår vistelse blev ganska långvarig denna gång så det var inte mycket som hann göras hemma innan vi skulle tillbaka till orten, denna gång en första visit hos Izabelle i Bagarmossen.
Där festades det rikligt och länge tills någon skrämde bort majoriteten av gästerna och de återstående somnade på soffor, golv och bord.
För att föreviga denna helg införskaffade jag en iPhone-app kallad Loopcam som gav mig en hel del fina .gif-bilder som jag nu tänkte dela med mig av.



Mvh Claudio

Hello Bloggen

chachabloggen
Vi sitter i farsta och chillar
Claudio känner ej för att blogga JOOOO
Claudio hälsar
till MADRE PADRE FADRE  //albin
okej som ni tidigare såg så skrevs ett inlägg av albin (det här uppe). Nu ska jag skriva, jag vill berätta om mina drömmar. Ni kan bara hitta ett mysigt ställe, vanliga kan ju iofs bli mysiga med tiden. Men a iaf, hitta ett ställe ni trivs på i nuläget, låt musiken flöda och va öppensinnad. Vill inte styra för mycket så just go with the flow. peace c

lifvsnjutartips #6 - skaffa en studybuddy

Det är dags för nästa Lifvsnjutartips som så många av er förhoppningsvis längtat efter! För er som inte vet vad en "studybuddy" är så kan jag tala om för er att det är en kompis som du pluggar/gör läxor med på fritiden! Nu undrar ni säkert, hur är det lifvsnjutigt att plugga? Visst är det inte särskilt lifvsnjutigt att plugga, det kan jag hålla med om, men tänk på hur mycket tid ni får över åt lifvsnjutigheter om ni faktiskt gör era läxor! Enligt mig borde det räcka med att plugga en gång i veckan om du inte t ex går Naturprogrammet eller så, då gäller det såklart vara effektiv den dagen men tänk sen vad skönt att ha veckans plugg färdigt, Samtidigt som du förmodligen hade roligare än vad du skulle haft om du pluggat själv! Se till att välja din vän noga och ta någon som faktiskt är intresserad av att få läxorna är gjorda, undvik latmaskar som skyller på sin dyslexi t ex. Här är en bild på min kära studdybudy Siri från Villa Villekulla-bloggen:
Kom ihåg att det funkar utmärkt att plugga i sängen om det nu skulle vara så att alla stolarna är på reparation!

Mvh Claudio

lifvsnjutardans

Kolla in 2:13 i denna förövrigt underbara video för att skåda äkta lifvsnjutardans!


barbro returns

För inte så längesedan dök det en tidig morgon upp en anteckning på Facebook, skriven av Barbro. Anteckningen heter Livsnjutning och det är just vad den handlar om.
Som ni kanske minns så gästbloggade hon ganska nyligen hos oss men bara ganska kortfattat.
Därför vill vi väldigt gärna dela med oss av denna underbara text som kanske kan hjälpa er i livet.

"Man ska njuta av livet, det kanske inte är så lätt om man är sjuk och hängig men alltid brukar man ha något som man gillar lite extra.
Jag har inte så stora krav på vad gemene man kallar njutning, kanske åldern och en viss erfarenhet på livsfronten
har gjort att jag njuter lite extra av en god bok, något gott att äta och dricka, goda vänner och glada skratt.
Det finns många där ute, som inte vet vad riktig tillfredställelse är och de människorna tycker jag synd om.
Mina vänner i "Lifvsnjutarna" är alla ungdomar som redan lärt sig det här, de kommer alltid att bära med sig den erfarenheten vidare i livet; 
har man en gång bestämt sig, går det aldrig över. Man måste leta efter det vackra och sanna i livet, livet består inte bara utav arbete och plikter.
Viktigt för ett rikt liv är ändå att alltid göra det man känner är bäst för en själv. Det betyder inte att man bara ligger på sofflocket och latar sig, utan gör allt som man trivs med,
och man får inte glömma att umgås med släkt och vänner och ta hand om de vänner som har det svårt, det kan också vara ett slags njutning;
att göra någon glad, att uppmuntra någon och att få en ledsen vän att le, igen!
Så bli en Lifvsnjutare du också!!"


Mvh Claudio


mitt namn är öl

Nu när hösten är här på riktigt och kylan sakta men säkert tar över Svea rike så passar det ju alldeles utmärkt att många serier nyligen börjat sina nya säsonger. Ta på dig din OnePiece eller kura ihop dig i ett duntäcke och kryp ner i sängen och rym in i seriens och koppla bort alla dina problem.
Nu när hösten är här på riktigt och kylan sakta men säkert tar över Svea rike
så passar det ju alldeles utmärkt att flera serier nyligen har börjat sina nya säsonger.
Ta på dig din OnePiece eller kura ihop dig i ett duntäcke och kryp ner i sängen, rym in i seriens värld och koppla bort alla dina problem.
Om du inte redan följer dessa serier tycker jag verkligen att du ska följa mitt råd och sätta igång med detsamma!

Modern Family


How I Met Your Mother


Two and a Half Men

Mvh Claudio

Project 100

På kärt återseende läsare! Förlåt för inaktiviteten den senaste tiden. Det är nämligen så att vi väntat på att kunna skriva detta inlägg tillsammans. Då undrar ni säkert, vad är det som är så speciellt med detta inlägg? Jo! Detta är faktiskt vårat hundrade inlägg! Bloggen har nu funnits i drygt 3 månader och som tur för er är har vi fortfarande kvar suget för att blogga.

Nu har vi kommit till det stadiet då läsarna kan börja påverka hur bloggen ska se ut. Hittils har vi haft en "Vi skriver va fan vi vill"-attityd men det ska det bli ändring på, så nu ber jag folket om era synpunkter. Vad vill ni se mer av i  bloggen?
Ni kanske vill ha ;)

Jag hoppas iallafall att ni tycker vi gör ett bra jobb och att vi kanske har hjälpt er på vägen att komma närmare lyckan. Idag är det hursomhelst fredag och vi ska på en inflyttningsfest i en "etta" i Hagsätra. Det ryktas om att det står ett badkar mitt i rummet, spännande vad man har att vänta sig...
Håll till godo med en bild på oss med några indiska turister som gillar blommor.

Mvh Lifvsnjutarna

kings of the beach

Som ni kanske redan vet så uttryckte sig en gång vår kära vän Barbro Svensson såhär om lifvsnjutning:
"...det betyder inte att man bara ligger på sofflocket och latar sig."
Vi håller med till 100% och nu har vi äntligen masat oss upp ur soffan och laddat på våra gamla gymkort med träningstimmar för en lång tid framöver.

Detta är vi när vi köpte gymkorten förra/förrförra året:

Detta är vi nästa sommar på stranden:

Mvh Claudio


dagens lifvsnjutare

Mvh Claudio


fredagens lifvsnjutare

Var en tjej i vår ålder som gick runt i Skanstull denna soliga höstdag med sin trogna pappegoja på axeln.
Hon höll dessutom på att lära pappegojan att vissla Don't Worry be Happy!

Mvh Claudio